کاربردهای علم گرافیک :
اولین کاربرد طراحی گرافیک برای معرفی یا شناسایی الگوهای مختلف است.
دومین کاربرد طراحی گرافیک، طراحی اطلاعات در زمینه ی اطلاع رسانی و آموزش است و رابطه ی یک چیز را با یک چیز دیگر از حیث جهت، موقعیت و مقیاس، مشخص می نماید و از نمونه های این کاربرد می توان به نقشه و نمودار اشاره کرد.
کاربرد دیگر طراحی گرافیک ایجاد تمایز بین این دو مورد است. یعنی نمایش و تبلیغ پوستر و آگهی که هدف آن جلب توجه مخاطب و ماندگار کردن یک پیام است. پس می توان گفت که طراحی گرافیک در بردانده ی نوعی زبان با طراحی های متفاوت و با الفبایی پیوسته در حال گسترش است.
طراح گرافیک با مشاوره متخصصان، هنرمندان و هنروران در حیطه های مختلف هنری و صنعتی، به خلق یک اثر میپردازد که در نهایت شکل جدیدی از جلوه های دیداری و شنیداری را به نمایش بگذارد. در طراحی گرافیک از هنرهای دیگری نیز برای خلق یک اثر فاخر کمک میگیرند.
· همچنین برای معرفی کالاها و خدمات و زمینه سازی برای توسعه بازار و فروش محصولات و همچنین تبادلات فرهنگی و سیاسی و اجتماعی از طراحی گرافیک استفاده می شود.
· از طراحی گرافیک به عنوان یک ابزار قوی در اطلاع رسانی و آگاه کردن جامعه استفاده می شود و در قالب های ایستا و پویا مثل شناسه های گرافیکی و دیداری می توان این اطلاع رسانی را انجام داد.
· هنر گرافیک نوین شاخه های متنوع و مختلفی دارد که علاوه بر تبلیغات فرهنگی و تجاری، در سینما و تلویزیون هم کاربرد دارد.
· این هنر با معماری و موضوعات ارتباط محیطی، مانند علائم راهنمایی و رانندگی و کمک به زیبا سازی فضاهای شهری هم ورود پیدا کرده است.
· در طراحی تمبر و اسکناس، طراحی کاشی، کاغذهای بسته بندی، کاغذ دیواری، پارچه و امثال آن از طراحی گرافیک استفاده می شود.
· در واقع هنر گرافیک علاوه بر خط و رنگ برای انتقال مفاهیم بصری، به سراغ عناصر دیگری مانند حجم، نور و حرکت نیز رفته است.
سابقه طراحی گرافیک در ایران :
طراحی گرافیک در ایران از زمان رضاشاه توسط فردریک بالبرگ سوئدی و موشخ سروری ارمنی پایه گذاری شد و از جمله کارهای ماندگار آن ها می توان به آرم راه آهن ایران و آرم سابق روزنامه ی اطّلاعات اشاره کرد. بعدها گرافیک مدرن ایران با تلاش های این دو نفر و سایر طراحان ایرانی به سمت پیشرفت حرکت کرد. از دوره ی قاجار که مسئله ی چاپ جدی تر شد، طراحی و گرافیک هم نقش بیشتری پیدا کرد. استفاده از نقش ها و فن های سنتی طراحی، به وسیله ی نقاشان در زمینه های جدید به کار برده شد. سپس با گشایش دانشکده ی هنرهای زیبا و فعالیت افرادی نظیر محمد بهرامی طراحی گرافیک رونق بیشتری گرفت.
رفته رفته با پیشرفت طراحی گرافیک شاهد گسترش آن در سایر شاخه ها، همانند تصویرسازی، پوستر، طراحی آرم و نشانه، صفحه آرایی بوده ایم. این علم شاخه های مختلفی دارد که در ادامه در مورد هر یک از آن ها صحبت خواهیم کرد.
شاخه های طراحی گرافیک :
طراحی گرافیک شامل شاخه های مختلفی است که هر کدام هدف خاصی را دنبال می کنند. این شاخه ها شامل موارد زیر است:
1. تصویر سازی
جذاب ترین شاخه ی رشته گرافیک برای یک نقاش، تصویر سازی است و تصویر سازی یا ایلستراسیون، از گرایش های نقاشی در زمینه ی گرافیک می باشد. وظیفه ی کارشناس ایلستراتور این است که با توجه به تکنیک های خاص، در زمینه طراحی، به موضوعاتی که با گرافیک در ارتباط هستند بپردازد. به طور مثال طراحی کتاب کودک از نمونه کارهای یک ایلستراتور می باشد.
2. علائم تجاری شامل آرم، نماد، نشانه
وقتی برای نمایش یک فعالیت، یا یک شی از حروف یا علامت ها کمک گرفته می شود به آن ها نماد می گویند و ممکن است این نماد تصویری یا انتزاعی باشد. از این علائم یا نمادها در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و یا تجاری استفاده می شود. در واقع می توان گفت که نشانه یا آرم بیانگر مفهوم یک موضوع یا موردی است که در قالب شکلی دیگر در ذهن نقش می بندد.
توجه داشته باشید که یک نماد باید به طور کامل بیانگر چیزی که عینیت پیدا کرده، باشد و روی کاغذ پیاده سازی شود. در طراحی نشانه و نمادها، ریتم، فرم و تکنیک و همچنین قدرت اجرایی، تواما به نمایش در می آیند.
در مورد علامت تجاری هم می توان گفت که این علامت نشانه ای به شکل یک نماد یا حروف نشانه است و برای شناسایی یا ایجاد یکتایی و وحدت به محصولات و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد.
3. صفحه آرایی
برای تعریف یک ظاهر هدفمند و برقرای ارتباط بین تصاویر و عکس ها و متن از صفحه آرایی کمک گرفته می شود و از نمونه های آن می توان به طراحی، ترسیم، پیش طرح کتاب، آگهی تبلیغاتی، عنوان صفحه اشاره کرد. معمولا فردی که وظیفه ی صفحه آرایی را دارد، قبل از انتخاب طرح نهایی، چند نوع مختلف صفحه آرایی انجام می دهد تا از بین آن ها، بهترینشان از جهت اندازه، رنگ و موارد مختلف مرتبط با هدف تولید شود.
طراحی حروف
طراحی حروف در واقع آرایش و اختصاص دادن حروف در مرحله ی آماده سازی قبل از چاپ است که به چاپ از نوع فلزی یا لترپرس مربوط می شود. برای انواع مختلف حروف چینی که با هر نوع سیستم حروفچینی انجام شده باشد هم طراحی حروف می گویند.
5. پوستر
قدمت پوستر به اواخر قرن نوزدهم میلادی بر می گردد که بر اثر تحولات مصور سازی و پیوند نزدیکی که بین نقاشی و چاپ وجود داشت. محصول جدید تحت عنوان پوستر یا آفیش یا پلاکارد بروز پیدا کرد و مطرح شد. پوسترها هم به عنوان نوعی از طرح گرافیکی برای نمایش و تبلیغ به کار می روند و در پوستر باید تصویر و کلمات به صورت مختصر و در ارتباط با هم و با یک مفهوم مشخص باشند. اولین نمونه از آگهی های دیواری، پوستر های نمایشی بودند که به تدریج متحول شدند و اصول و قواعد پوستر سازی را پایه گذاری کردند.
6. لیتوگرافی
قدمت لیتوگرافی نیز مربوط به اواخر سده ی نوزدهم می باشد که به هنرمندان این امکان را می داد تا تصاویر بزرگ یکدست را چاپ کنند و از رنگ ها در این چاپ استفاده کنند. به طراحان نیز این امکان را داد تا حروف نگاری خاص و مشخص خود را انجام دهند. امروزه از صفحه های فلزی از جنس آلومينيوم تحت عنوان زينك يا پليت استفاده می شود و از اين صفحه ها در چاپخانه های مجهز به سيستم چاپ افست برای انجام عمليات چاپ بر روی كاغذ استفاده مي شود.
گروه تبلیغاتی شایگان تمامی مراحل طراحی گرافیک را به دستان اساتید چیره دست سپرده است تا بهترین های دنیای هنر و واقعیت را تلفیق نموده به شما همراهان عزیز ارائه نمایند. رسالت ما در سیلور رسانه، طراحی و چاپ انواع الگوهای تبلیغاتی است که در مرحله چاپ با بهره مندی از دستگاه های چاپ متنوع روز دنیا در چاپ تیراژ بالا یا پایین بهترین ها را در سریع ترین زمان بدون محدودیت ارائه می نماییم. با رسانه نقره ای بازار جهانی پیش رو را در دستان خود قبضه کنید.
تهیه و تولید در گروه تبلیغاتی شایگان