1- طرح مسئله:
تیزرهای تبلیغاتی در تلویزیون کشور ما زیاد پخش می شود و تأثیر بسزایی در خرید و آشنایی مردم از محصولات غذایی و... دارد. در این تحقیق توسط گروه تبلیغاتی شایگان قصد بر آن است که تأثیر تیزرهای تبلیغاتی مواد لبنی را بر مردم ایران فهمیده و برای هرچه بهتر شدن این تیزرها تلاش شود.
مواد لبنی بخش زیادی از سبد غذایی خانوار را تشکیل می دهد. مراحل تولید و پاکیزه سازی مواد و افزودن مواد مختلف به آن بسیار مهم است و باید مورد بررسی قرار گیرد. البته استفاده از مواد افزودنی در سالهای اخیر در کشور ما اهمیت بالایی داشته و در انتخاب مردم مهم است.
همچنین باید توجه کرد که تیزری موفق است که با حسن نیت و راست گویی مخاطبان را هرچه بهتر با محصولات آشنا کرده و به استفاده ی هرچه بیشتر مردم کشور از محصول ترغیب کند.
همچنین برای آشنایی بیشتر مردم با تنوع تولید این مواد و خواص و چگونگی تولید باید با تیزرهایی هرچه قویی تر به این مهم دست یافت.
البته در خرید مواد لبنی مانند دیگر مواد قیمت نقش بسزایی داشته و در نوع انتخاب مردم(یارانه ای، غیر یارانه ای) تأثیر بالایی دارد.
2- اهداف:
اهداف نزدیک: بالابردن سطح تأثیر گذاری تیزرها به ویژه تیزرهای مواد لبنی بر مردم ایران
اهداف دور: فرهنگ سازی برای مصرف مواد لبنی در کشور و جلوگیری از بیماری های مختلف ناشی از کمبود ویتامین های موجود در مواد لبنی
3- پیشینه ی تحقیق:
با تحقیقات به عمل آمده از سایت های مختلف متن قابل ملاحظه ای در این مورد یافت نشد، البته به جز مقالاتی که به بحث تبلیغات به طور کلی و اجمالی پرداخته بودند.
شاید دلیل پیدا نکردن آن این بوده که جمله یا عبارت درستی جستجو نشده، یا به دلیل نداشتن آدرس سایت مناسب اطلاعات درستی به دست نیامد. شاید واقعا در این مورد تحقیق جامعی برای مردم ایران انجام نشده. البته کتاب یا پایان نامه ای نیز در این مورد یافت نشد.
4- سؤالات تحقیق:
1- در خرید مواد لبنی چه چیزی برای مردم ایران از اهمیت بالاتری برخوردار است؟
2- تیزرهای مواد لبنی چه قدر روی خرید مردم ایران تأثیر دارد؟
3- در کانالهای مختلف تلویزیون ایران چه میزان تیزر مواد لبنی پخش می شود؟
4- در تیزر مواد لبنی استفاده از فضای طبیعت و فضای منزل بیشتر مورد توجه مردم ایران است یا تصاویر انیمیشن؟
5- در تیزر مواد لبنی باید چه خصوصیاتی از محصول مطرح شود؟
6- آیا تیزر می تواند برای مصرف بیشتر مواد لبنی فرهنگ سازی کند؟
7- آیا یک تیزر در مطرح شدن کارخانه ای تأثیر گذار است؟
8- آیا تیزر تضمینی برای فروش بیشتر و کیفیت بهتر است ؟
5- فرضیات:
1- در خرید مواد لبنی برای مردم ایران پاستوریزه بودن، پاکیزگی کارخانه تولید کننده، میزان مواد افزودنی به خصوص مواد نگه دارنده، کیفیت بسته بندی و تنوع در طعم مواد لبنی مهم است.
2- بیشترین خرید مردم ایران از شیرهای یارانه ای است چون در این شیرها مواد نگه دارنده استفاده نشده، قیمت مناسبی دارد و چربی بالایی هم ندارند و به خاطر نداشتن مواد افزودنی طعم خوبی دارد.
3- در ایران قانون خاصی برای میزان پخش تیزرها وجود ندارد و هر از چند گاهی یک محصول خاص مورد توجه قرار گرفته کارخانه های تولید کننده ی آن شروع به تبلیغ می کنند.
4- در تیزر مواد لبنی استفاده از فضای طبیعت و فضای منزل و انیمیشن هر دو خوب است و مورد استفاده قرار میگیرد البته استفاده از هر کدام در موارد خاص خود مفید بوده و ایده ی خوب با اجرایی درخور را می طلبد، البته شاید تیزرهای انیمیشنی برای مواد طعم دار(شیر شکلات، خامه شکلاتی، پنیر خامه ای و......) مناسب تر باشد، به دلیل اینکه این محصولات بیشتر مورد استقبال کودکان است.
5- در تیزر مواد لبنی بهتر است موارد زیر نشان داده شود: 1- خاصیت محصول،2- میزان ویتامین های آن، 3- مواد افزودنی که به محصول اضافه می شود(امگا3 و ....)، 4- نگه دارنده ها، 5- پاکیزگی کارخانه، 6- نوع و جنس بسته بندی.
6- تیزر توانایی فرهنگ سازی برای مصرف لبنی را داراست البته با بیان نمودن خواص محصولات در یک تیزر خوب با ایده ی جذاب و به یاد ماندنی.
7- یک تیزر خوب جذاب می تواند حتی با تعداد کم دفعات پخش، کارخانه ی تولید کننده ی آن را به همه شناسانده و در خاطره ها باقی بماند.
8- برای مردم ایران در درجه ی اول کیفیت، بعد قیمت، سپس طعم و در مرحله ی آخر تبلیغات مهم است، حال آنکه اگر محصولی با یک کیفیت و قیمت مناسب با یک تیزر خوب همراه گردد مسلماً بر فروش بیشتر آن محصول تأثیر خواهد داشت.
6- نوع تحقیق:
در این تحقیق برای پاسخ دهی به بیشتر سؤالات باید با پرسش از مردم و مشاهده، به جواب آنها برسیم. پس این تحقیق کمی است.
7- روش جمع آوری:
در این تحقیق با پرسش از مردم و فروشنده های ایران، کارخانه های تولید کننده ی مواد لبنی و سازنده ی تیزرهای مواد لبنی می توان تأثیر گذاری تیزرها و اهمیت آن را درک کرد و به شخصیت ها و صحنه های مورد علاقه ی مردم پی برد و دلیل فروش زیاد محصول بعضی کارخانه ها را از فروشنده ها پرسید. با فهمیدن این موضوعات می توان کمک شایان توجهی به طراحان تیزر نمود. روش دیگر، مشاهده ی عکس العمل مردم در مقابل یک تیزر: برای مشاهده ی این منظور می توان ابتدا تیزری را به مدت یک هفته در تلویزیون پخش کرد. در این مرحله نظر سنجی از فروشنده ی مواد لبنی در مورد استقبال مردم از محصول مورد تبلیغ به عمل آورد، سپس همان تیزر را در فروشگاههای مواد لبنی به نمایش گذاشت و عکس العمل مردم را پس از دیدن آن مشاهده نمود که آیا هنوز همان محصول گذشته را خریداری خواهند کرد یا این که تحت تأثیر تیزر قرار گرفته و محصول مورد تبلیغ را میخرند. البته از این دو روش، روش دوم مناسبتر است و پاسخ صحیح تری به دست خواهد آمد. زیرا در روش اول ممکن است مردم در مواجه با پرسش نامه، احساسی برخورد کرده و پاسخ واقعی را ندهند.
این تحقیق میدانی است ولی از طریق مطالعه ی کتب و مقالات راهنمای تبلیغات نیز می توان برای بالا بردن سطح زیبایی شناسی و تأثیر گذاری تیزر بهره جست.
8- محدودیتهای تحقیق:
در این تحقیق با مشکلات مختلفی مواجه می شویم که در موارد زیر بیان می شود:
1- ممکن است که مردم در پاسخ دهی به سؤالات در شرایط روحی مناسب و مشابه ای نسبت به هم نباشند.
2- ممکن است هر فرد در شرایط روحی خاص تیزر را دیده در نتیجه تأثیر واقعی بر فرد نداشته باشد و یا خاطره ی خوب یا بدی را به یاد آنها بیاورد که این در پاسخ دهی به سؤالات آنها تأثیرگذار است.
3- ممکن است سازنده های تیزر علم کافی در ساخت آن نداشته باشند.
4- همچنین نحوه ی توزیع محصولات کارخانه های مختلف در شهر به یک میزان و مساوی نیست در نتیجه به پاسخ فروشنده ها در محل های مختلف نمی توان اکتفا کرد.
5- پرسش از کودکان با مشکلات خاص خود همراه است. مثل ترس از مصاحبه کننده و یا بیان مطالبی که توسط مدارس و والدین برای آنها بارها تکرار شده، نه باور واقعی خود آنها.
9- ضرورت و اهمیت تحقیق:
باید به این مهم توجه کرد که تیزرهای تبلیغاتی در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در آگاهی و ترغیب مردم به خرید کالا تأثیر حائز اهمیتی دارد. پس با یک تحقیق درست در مورد آن می توان به نقاط ضعف و قوت تیزرها دست یافت و به بهتر شدن هرچه بیشتر تیزرهای مواد لبنی کمک کرد.
همچنین در این تحقیق با سؤال از مردم و فهم علایق آنها می توان به شاخصه های مورد اهمیت در یک تیزر پی برد و به قوی کردن هر چه بیشتر این شاخصه ها کمک کرد.
از آنجایی که مصرف سرانه شیر در کشور ما پائین بوده و شیر در سبد خانوار جایگاه مهمی دارد پس اگر تیزرهای مواد لبنی نتوانند مردم را با خواص و اهمیت استفاده از آن آگاه سازد، کشور ما دچار فاجعه ی عظیمی شده که شاید نتوان به راحتی به حل آن پرداخت. پس با این تحقیق می توان به شاخصه های مورد نیاز تأثیر گذار بر روی مردم پی برد و با تیزرهای قوی به فرهنگ سازی مصرف مواد لنبی در کشور کمک شایان توجهی نمود.
10- قلمرو تحقیق:
1- این تحقیق در سال 1388 در شهر اصفهان انجام می گردد.
2- سؤال از گروه های سنی مختلف: کودکان(سطح ابتدایی)- نوجوانان(سطح راهنمایی و دبیرستان)- جوانان(سنین18 تا 30 سال با تحصیلات مختلف)- میانسالان(30 تا 50 سال با تحصیلات و مشاغل مختلف)- افراد کهن سال(50 تا 70 سال با تحصیلات و مشاغل مختلف)
3- پرسش از فروشنده ی محصولات و مدیر فروش کارخانه ی مواد لبنی و طراح تیزرها
11- چشم انداز تحقیق:
با کمک این تحقیق به تأثیر گذاری تیزرها بر مردم ایران پی برده با علایق و خواسته های آنان هرچه بیشتر آشنا شده و در بهتر شدن سطح تیزرها تلاش می شود.
چون تیزرها در شبکه های تلویزیونی پخش می شود، اکثر مردم ایران آنها را می بینند. پس می توان با انجام این تحقیق در استانهای مختلف ایران به خواسته ها و نظرات همه ی مردم توجه کرد و مسائلی را در ساخت تیزر اهمیت بخشید که برای اکثریت مردم کشور مهم باشد. البته انجام این تحقیق در تمام شهرها یا استانهای کشور سخت بوده و یا شاید بهتر است کشور را به چهار قسمت شمالی، جنوبی، شرقی و غربی تقسیم کرده و با پرسش از مردم در مراکز استانها به نتیجه ی مطلوب رسید و از این تحقیق نه تنها در مورد مواد لبنی بلکه تمامی محصولات غذایی استفاده کرد.
تهیه و تولید در گروه تبلیغاتی شایگان